

Pigwa w tabletkach 60g Maria Adam Naturprodukte
Św. Hildegarda poucza, iż „człowiek połamany artretyzmem powinien często jeść ten owoc po ugotowaniu lub usmażeniu. Pigwa utrzyma w ryzach jego artretyzm, nie oszołomi jego zmysłów, nie połamie członków i nie uczyni go nieporadnym. Owoc ten jest ciepły i suchy, dlatego stawi opór artretyzmowi, który jest zimny i wilgotny.” („Physica” Dzieło św. Hildegardy z Bingen).
Według św. mniszki z Bingen pigwa pozytywnie wpływa na równowagę kwasowo-zasadową. Owoc ten, uprawiany od ponad 6000 lat, ma więcej witaminy C niż jabłko, przez co wykazuje korzystny wpływ na układ immunologiczny.
Tabletki z pigwy zawierają mnóstwo minerałów: żelazo, miedź, cynk, sód, fluor, kwas foliowy, a także dużo pektyn. Według św. Hildegardy owoce pigwy mają lecznicze właściwości w chorobach zwyrodnieniowych stawów, reumatyzmie, artretyzmie, w przypadku podwyższonego poziomu kwasu moczowego. Pigwa zawarta w tabletkach wspomaga dokładne wydalanie kwasu moczowego i niestrawionych resztek pokarmowych oraz substancji wywołujących zmęczenie.
Składniki: pigwa w proszku (99%), galgant w proszku.
Dawkowanie: 5 tabletek 3 razy dziennie.
Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej. Wysokość napełnienia uwarunkowana technicznie. Data ważności do spożycia na opakowaniu.
Producent: Maria Adam Naturprodukte.
Dystrybutor: Hilvis Sp.z o.o.
50-264 Wrocław
www.hildegardisart.pl