

Dyptam w tabletkach 60g Maria Adam Naturprodukte
Św. Hildegarda tak pisała o właściwościach dyptamu: „Człowiek, który ma dolegliwości serca, powinien jeść sporządzony z dyptamu proszek, a jego dolegliwości ulegną złagodzeniu”. („Physica” Dzieło św. Hildegardy z Bingen).
Średniowieczna mniszka zwraca też uwagę na pomocnicze właściwości dyptamu w leczeniu kamieni nerkowych oraz żółciowych: „Jeśli w skutek skłonności do tycia w człowieku rośnie kamień(…), wtedy ów chory powinien rozdrobnić dyptam, a proszek ten często jeść z pszennym chlebem, dzięki czemu zahamuje wzrost kamienia”. („Physica” Dzieło św. Hildegardy z Bingen).
Dyptam zajmuje ważne miejsce w medycynie św. Hildegardy. Jego regularne stosowanie zapobiega zwapnieniu i stwardnieniu naczyń krwionośnych. Wspomaga obniżanie cholesterolu.
Składniki:
- dyptam w proszku 75%,
- pigwa w proszku 10%,
- środek antyadhezyjny: wosk karnauba i kwas krzemowy.
Zalecane spożycie: spożywać 3-5 tabletek dziennie w czystej postaci lub z 1 kieliszkiem likierowym wina pietruszkowego.
Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze pokojowej. Dyptam w tabletkach jest dostępny w opakowaniu 60 g. Wysokość napełnienia uwarunkowana technicznie.
Data ważności do spożycia na opakowaniu.
Producent: Maria Adam Naturprodukte.
Dystrybutor: Hilvis Sp.z o.o.
50-264 Wrocław
www.hildegardisart.pl