Pigwa mielona 50 g
Pigwa mielona 50 g Maria Adam Naturprodukte
Pigwa mielona 50g
Św. Hildegarda poucza, iż „człowiek połamany artretyzmem powinien często jeść ten owoc po ugotowaniu lub usmażeniu. Pigwa utrzyma w ryzach jego artretyzm, nie oszołomi jego zmysłów, nie połamie członków i nie uczyni go nieporadnym. Owoc ten jest ciepły i suchy, dlatego stawi opór artretyzmowi, który jest zimny i wilgotny.” (Dodatkowe informacje „Physica” Dzieło św. Hildegardy z Bingen)
Pigwa, uprawiana od ponad 6000 lat, ma więcej witaminy C niż jabłko, a także jest pełna pierwiastków: żelazo, miedź, cynk, sód, fluor, kwas foliowy, witaminy A, B1, B2, PP, dzięki którym wzmacnia odporność i odkwasza organizm. Zawiera również dużo pektyn. Według św. Hildegardy owoce pigwy mają lecznicze właściwości w chorobach zwyrodnieniowych stawów, reumatyzmie, artretyzmie, w przypadku podwyższonego poziomu kwasu moczowego. Pigwa wspomaga wydalanie kwasu moczowego i niestrawionych resztek pokarmowych oraz substancji wywołujących zmęczenie.
Zawartość opakowania: pigwa mielona. 2-3 szczypty kilka razy dziennie do gotowanych potraw.
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
Producent: Maria Adam Naturprodukte.
Dystrybutor: Hilvis Sp.z o.o.
50-264 Wrocław
www.hildegardisart.pl