Napój z morwy 500ml Maria Adam Naturprodukte
Polityka bezpieczeństwa
Zasady dostawy
Zasady zwrotu
Napój z morwy 500ml
Według św. Hildegardy z Bingen morwa, pigwa, nieszpułka i dereń to najbardziej lecznicze owoce.
Mniszka z Bingen tak oto pisała o morwie: „Owoc [morwy] nie szkodzi chorym, ani zdrowym, lecz bardziej pomaga człowiekowi, niż mu szkodzi.” („Physica” Dzieło św. Hildegardy z Bingen)
Napój z morwy zawiera oprócz wielu minerałów (wapń, żelazo) także wiele witamin (A, B, C), glukozę i fruktozę, dlatego jest łatwo przyswajalny przez krew i doskonale tolerowany nawet przez wrażliwy żołądek. Owoce morwy wspomagają odporność organizmu, oczyszczają organizm i mają właściwości moczopędne. Napój z owoców pomocny jest w leczeniu chorób serca i naczyń krwionośnych. Owoce są tłoczone na zimno i nie są rafinowane (filtrowane) co oznacza, że cała pektyna zostaje zatrzymana w napoju. Smaczny i zdrowy, do spożywania na ciepło i na zimno, wolny od barwników i konserwantów.
Składniki: sok z morwy (60%), cukier trzcinowy, sok cytrynowy.
Przygotowanie do spożycia: 20ml napoju z owoców morwy wymieszać z 1/4l wody.
Wskazówka: dobrze smakuje również z gazowaną wodą mineralną.
Przed użyciem wstrząsnąć butelką. Przechowywać w lodówce. Napój z morwy jest przeznaczony do natychmiastowego użycia po otwarciu. Data ważności do spożycia na opakowaniu.
Wartość odżywcza na 100 ml produktu:
Wartość energetyczna 230,2 kJ (55,0 kcal)
Białko 0,4 g
Węglowodany 12,5 g
Tłuszcz 0,1 g
Producent: Maria Adam Naturprodukte.
Dystrybutor: Hilvis Sp.z o.o.
50-264 Wrocław
www.hildegardisart.pl