Bio mąka orkiszowa typ 00 1000g

Bio mąka orkiszowa typ 00 1000g Niro

23,62 zł
Ilość

Dostępność:
Duża ilość
Wysyłamy w ciągu:
1–3 dni
Darmowy odbiór osobisty | Przesyłka od 16,60 zł

Bio mąka orkiszowa typ 00 1000g

Orkisz jest ważnym elementem diety św. Hildegardy. Średniowieczna mniszka z Bingen tak opisuje orkisz: „Orkisz to doskonałe ziarno, ciepłe z natury, duże i pełne mocy, i słodsze niż inne ziarna: tym, którzy je jedzą, daje wysokiej jakości ciało i zapewnia dobrą krew. Daje radosnego ducha i przynosi radość ludzkiemu umysłowi. Bez względu na to, w jakiej formie jest spożywany, w postaci chleba lub innych preparatów, jest dobry i pożyteczny ”.  („Physica” Dzieło św. Hildegardy z Bingen)
Mąka orkiszowa typ 00 jest bardzo drobno mielona. Wypiekane  z niej ciasto jest miękkie oraz delikatne. Doskonale nadaje się do zrobienia pizzy, która będzie chrupiąca na zewnątrz, a miękka i puszysta w środku. Typ mąki 00 nadaje się również do ciasta na ravioli oraz lekkie włoskie bułki, chleb oraz typowe włoskie pieczywo – focaccia.
Jest również idealna do pieczenia ciast i ciasteczek; z mąki 00 zrobisz pyszne biszkopty, kruche ciasta i ciasteczka.
Składniki: mąka orkiszowa* (100%)
*z rolnictwa ekologicznego
Data ważności do spożycia na opakowaniu.
Producent: Niro.
Wartość energetyczna na 100g produktu:
Wartość odżywcza                                   1465 kJ/ 346 kcal
Tłuszcz                                                   1,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone             0,4 g
Węglowodany                                          68,2 g
w tym cukry                                             0,6 g
Błonnik                                                    2,6 g
Białko                                                      13,5 g
Sól                                                           <0,01 g
(zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu).

004.3
11 Przedmioty
Nowość

Zobacz także

Może się przydać

Serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies, w zakresie odpowiadającym konfiguracji Twojej przeglądarki.