Mąka orkiszowa typ 630 eko 1kg
Mąka orkiszowa jasna Orvita eko typ 630 1kg
ZAPRASZAMY
Makaron orkiszowy jajeczny 400g świderek Orvita
Makaron orkiszowy jajeczny 400g świderek
Orkisz zajmuje szczególne miejsce w medycynie św. Hildegardy. „Orkisz poprawia krew i uszczęśliwia” – mówi św. Hildegarda.
Makaron orkiszowy, jasny, jajeczny to makaron wytworzony z mąki orkiszowej jasnej (typ 630), która powstała w wyniku przemiału ziarna prastarej, leczniczej odmiany orkiszu Oberkulmer Rotkorn. Makaron jest produktem naturalnym bez dodatków chemicznych jak konserwanty czy barwniki.
Ze względu na wysoką rozpuszczalność orkiszu jest on szybki w przyrządzaniu.
Znajduje swoje zastosowanie jako dodatek do zup (szczególnie do rosołu), jako składnik sałatek, zapiekanek, jako dodatek do dań głównych.
Sposób przygotowania:
Gotować makaron drobny ok. 2-3 min., gruby 4-5 min.
Składniki: mąka orkiszowa typ 630 z ziarna orkiszu prastarej odmiany Oberkulmer Rotkorn (zawiera gluten), sproszkowane jaja ściółkowe 2jaja/1kg mąki. Data ważności do spożycia na opakowaniu.
Producent: Orvita.
Wartość energetyczna na 100g produktu:
Wartość odżywcza 1430 kj/ 337 kcal
Tłuszcz 2,68 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0,5 g
Węglowodany 58,2 g
w tym cukry 3,21 g
Białko 17,8 g
Sód 0,30 g