- Nowość
Makaron orkiszowy jajeczny nitki 400g
Makaron orkiszowy jajeczny 400g nitka rosołowa Orvita
Makaron orkiszowy jajeczny fettuccine 400g
Makaron orkiszowy jasny jajeczny fettuccine 400g
Orkisz zajmuje szczególne miejsce w medycynie św. Hildegardy. „Orkisz poprawia krew i uszczęśliwia” – mówi św. Hildegarda.
Makaron orkiszowy, jasny to makaron wytworzony z mąki orkiszowej jasnej (typ 630), która powstała w wyniku przemiału ziarna prastarej, leczniczej odmiany orkiszu Oberkulmer Rotkorn. Makaron orkiszowy, jasny, wałkowany, krojony jest produktem naturalnym bez dodatków chemicznych.
Fettuccine to makaron typowy dla kuchni włoskiej. Świetnie smakuje z wszelkimi sosami (pomidorowym, carbonara) czy zroszony oliwą, czosnkiem i parmezanem.
Sposób przygotowania:
Makaron orkiszowy, wałkowany należy gotować ok. 4-5min.
Składniki: mąka orkiszowa typ 630 z ziarna orkiszu prastarej odmiany Oberkulmer Rotkorn (zawiera gluten), sproszkowane jaja ściółkowe 2 jaj/1 kg mąki. Data ważności do spożycia na opakowaniu.
Producent: Orvita.
Wartość energetyczna na 100g produktu:
Wartość odżywcza 1592 kj/ 375 kcal
Tłuszcz 2,28 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0,46 g
Węglowodany 74,44 g
w tym cukry 4,26 g
Białko 14,84 g
Sód 0,007 g