Konfitura z pigwy 220g
Konfitura z pigwy 220g Maria Adam Naturprodukte
30,22 zł
Konfitura z pigwy 220g
Tak o owocach pigwy pisała św. Hildegarda: "Owoc pigwy jest ciepły i suchy , gdy jest dojrzały, ugotowany lub smażony jest bardzo wartościowy dla zdrowych i chorych". („Physica” Dzieło św. Hildegardy z Bingen) W diecie św. Hildegardy pigwa stanowi bardzo ważny składnik. Owoc ten nie powinien być spożywany na surowo, gdyż jest gorzki i twardy. Za to w postaci konfitury zawiera bogactwo witamin i smakuje wyśmienicie. Pigwa, uprawiana od ponad 6000 lat, ma więcej witaminy C niż jabłko, a także jest pełna pierwiastków: żelazo, miedź, cynk, sód, fluor, kwas foliowy, witaminy A, B1, B2, PP, dzięki którym wzmacnia odporność i odkwasza organizm. Zawiera również dużo pektyn. Warto jeść konfiturę, w której kryją się wszystkie właściwości tego owocu.
Raz w roku, najlepiej jesienią, każdy, kto chce wzmocnić zdrowie, powinien zastosować kurację z konfiturą z pigwy. Oprócz tego, można zrobić domowy syrop z pokrojonej pigwy - wyśmienity dodatek do herbaty (jako dodatek do herbaty można też wkroić sam owoc).
Składniki: czysty przecier z pigwy (63%), cukier trzcinowy, sok z cytryny.
Wyprodukowano z 75g owoców na 100g produktu. Dostępny w słoiczku 220g.
Produkt pasteryzowany. Po otwarciu przechowywać w lodówce. Data ważności do spożycia na opakowaniu.
Producent: Maria Adam Naturprodukte.