Mieszanka do wypieku bułek orkiszowych 500 g

Mieszanka do wypieku bułek orkiszowych 500 g Maria Adam Naturprodukte

27,51 zł
Ilość
Zamów telefonicznie

Dostępność:
Duża ilość
Wysyłamy w ciągu:
1–3 dni
Darmowy odbiór osobisty | Przesyłka od 14,50 zł

Mieszanka do wypieku bułek orkiszowych 500g


Orkisz jest ważnym elementem diety św. Hildegardy. Średniowieczna mniszka z Bingen tak opisuje orkisz: „Orkisz to doskonałe ziarno, ciepłe z natury, duże i pełne mocy, i słodsze niż inne ziarna: tym, którzy je jedzą, daje wysokiej jakości ciało i zapewnia dobrą krew. Daje radosnego ducha i przynosi radość ludzkiemu umysłowi. Bez względu na to, w jakiej formie jest spożywany, w postaci chleba lub innych preparatów, jest dobry i pożyteczny ”.  (Dodatkowe informacje „Physica” Dzieło św. Hildegardy z Bingen)
Jednostka opakowania: 500g. Zawartość opakowania wystarcza na upieczenie 12 bułek.
Bez składników pochodzenia zwierzęcego, bez konserwantów i barwników.
Sposób przygotowania: Zawartość opakowania wymieszać z 300 ml letniej wody i zagnieść ciasto. Pozostawić ciasto do wyrośnięcia w ciepłym miejscu. Ponownie zagnieść, podzielić na ok. 12 części, uformować je pojedynczo i ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury ok. 220°. Po około 5 minutach należy zmniejszyć temperaturę do 180° i piec około 10 minut, aż bułeczki nabiorą złotego koloru.

Skład: mąka orkiszowa, przyprawy (anyż, bertram, koper włoski, kolendra), naturalna sól kamienna, drożdże suszone, zakwas żytni pełnoziarnisty.
Przechowywać w suchym miejscu, w pokojowej temperaturze. Data ważności do spożycia na opakowaniu.
Producent: Maria Adam Naturprodukte.
Wartość odżywcza na 100 ml produktu:
Wartość energetyczna                       1362kj / 308kcal
Białko                                              10,35g
Węglowodany                                   63,90g
Tłuszcze                                          1,53g
WW                                                5,49

160
15 Przedmioty

Specyficzne kody

ean13
160
Nowość

Zobacz także

Może się przydać