- Nowość

Cukierki z koprem włoskim 100g Geisingen
Cukierki z kopru włoskiego 100g Geisingen
Dobroczynne działanie kopru włoskiego znane jest od wielu lat. Św. Hildegarda tak pisała o właściwościach kopru włoskiego: „Koper włoski ma w sobie łagodne ciepło(…). Niezależnie od tego, w jaki sposób jest jedzony, rozwesela człowieka, zapewnia mu łagodne ciepło, dobry pot i dobre trawienie. (…) U człowieka, który codziennie na czczo je koper włoski lub jego nasiona,(…) zmniejszy on złą flegmę i produkty gnilne oraz przepędzi smród z jego oddechu, zaś oczom pozwoli wyraźnie widzieć”. („Physica” Dzieło św. Hildegardy z Bingen)
Według mniszki z Bingen, koper włoski ma działanie pomocne przy dolegliwościach trawiennych, wzdęciach, przy nadkwasocie i problemach żołądkowych. Dzięki swoim właściwościom, redukuje nieprzyjemny zapach z ust spowodowany niewłaściwym trawieniem.
Składniki: cukier, syrop glukozowy, olejek z kopru włoskiego, koncentrat z jabłka, cytryny i krokosza barwierskiego.
Może zawierać śladowe ilości gorczycy, selera, sezamu, glutenu i migdałów.
Producent: K.-E. Binz Mühle und Bäckerei, Geisingen, Niemcy.
Dystrybutor: Hilvis Sp. z o.o.
50-264 Wrocław
www.hildegardisart.pl
Wartość energetyczna na 100g produktu:
Wartość odżywcza 1641 kJ/386kcal
Tłuszcz 0,2 g
-w tym kwasy tłuszczowe nasycone <0,1 g
Węglowodany 96,0 g
-w tym cukry 61,2 g
Białko 0,1 g